Knutsel zelf een kerststal

De kerstvakantie is hét moment om samen een ouderwetse kerststal te knutselen. Het leuke van deze kerststal is datje niet meteen de deur uit hoeft om allerlei dingen te ^aan kopen. Ga in huis met de kinderen op zoek naar wol restjes, restjes stof of wol, watten, garen, naald, kraaltjes, glittertjes, panty, gekleurd papier, eierdoos, kurken, takjes en dennenappels, tapijt en plaksel. Beginnen maar.

Maria, Jozef en de herder.
Knip een stukje van de panty en span het over een bolletje watten. Naai dit dicht met garen. Naai er vervolgens kraaltjes op voor de ogen. Borduur een neusje en/of een mond. U kunt het gezichtje ook tekenen of uit papier knippen en opplakken. Maak haren/baard van een restje wol of een gek stukje stof.
Knip een wc-rolletje van boven in en vouw naar binnen zodat je een punt krijgt. Klem het hoofdje er tusscn en zet dit vast met een stukje tape.
Beplak het rolletje me: een stukje stof of papier. Neem een ander stofje (papier kan ook en versier met glitters, kraaltjes of borduur erop. Drapeer de stof om het wc-rolletje en naai of plak het vast.

Het schaapje
Neem een kurk, steek er vier cocktail prikkers in voor de poten en een klein stukje voor het hoofd. Maak een bolletje van watten en prik dat op het voorste stuk kurk.. Neem meer watten of een pluizige stoffen wikkel het om de kurk. Met naaigaren omwikkelt u het geheel.

De ezel
Pak een wc-rol, grijze stoffen een grote kurk. Beplak alles met de stof, bevestigde kurk (het hoofdje) op de romp, knip oren van karton en maak een staart van sliertjes stof.

Het kindje
Mlaak een kribbe van een halve wc-rol en twee kurken. Knip een stuk van de panty, neem watten en maak een soort dikke boon. Wikkel een stofje eromheen en borduur, naai of reken oogjes.

Stal
Een lege eierdoos kan perfect worden gebruikt als afdakje. Versier met dennenappels, glitters, kralen, strikjes of bloemen. Zoek in het bos een mooie tak als steunpilaar. U kunt natuurlijk ook een schoenendoos gebruiken. Versier, verf en beplak met alles wat voorhanden is en u hebt de leukste kerststal sinds jaren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s