Een macramé plantenhanger

Naast haaksels en breisels komt er in het interieur veel aandacht voor andere retrotechnieken, zo bleek tijdens de Salone di Mobile 2012/2013. Veel van de hedendaagse ontwerpen zijn geïnspireerd op de jaren 70 van de vorige eeuw. Uiteraard kun je de mooiste creaties van hippe designers kant en klaar kopen. Maar het is veel leuker en betaalbaarder om zelf een eyecatcher voor je interieur te maken. Aan de slag met Haak textiel dus!
macramé-plantenhanger-1

Benodigdheden:
– 1 klosje Haak textiel
– 1 Stevige O-ring
– 6 houten versierkralen
– Eventueel 1 stopnaald

Stap 1: Knip 6 draden van 3.00 meter
Sla deze draden dubbel, door ze door de O-ring te halen. Maak nu een eenvoudige knoop.

Stap 2: Knoop de basis
Maak nu met de eerste 4 draden 12 weitasknopen. Doe dit nog 2 keer zodat je 3 strengen overhoudt met weitasknopen. Je houdt nu per streng 2 korte draden over en twee lange. Werk nu de korte draden die je over hebt weg door deze terug te steken in de strengen van Weitasknopen. Tip: met een grote stopnaald is dit heel gemakkelijk.

 macramé-plantenhanger-21

Stap 3: De plantenhanger creëren
Pak nu 2 draden kruislings en maak een gewone knoop. Pak nu de volgende 2 draden kruislings en maak weer een knoop en herhaal dit ook met de laatste draden. Herhaal dit maar zorg nu dat de draden wederom gekruist zijn.

Stap 4: Versieren
Knoop nu de 6 draden samen met een strak aangetrokken knoop. Dit is de bodem van je plantenhanger. Versier de loshangende draden met verschillende knopen en kralen. Het handigste is om kralen te gebruiken met een grote opening.

Tip 1: Maak van je balkon of raam een blikvanger door meerdere plantenhangers op verschillende hoogtes te hangen.

Tip 2: Ben je al bekend met macramé of heb je een moeder of tante met kennis van deze ‘seventies’ technieken? Experimenteer dan ook eens met een andere knoop. Er is veel mogelijk! Door een andere knooptechniek te gebruiken of stap 3 vaker te herhalen, krijg je steeds een ander effect en kun je meerdere etages creëren en meerdere maten plantenpotten kwijt in je plantenhanger.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s